ytringer

Her er noen intervjuer, avisinnlegg og artikler om kirke, teologi, kultur og samfunn.

Seksuelle overgrep i kirka. Kommentar i forbindelse med boka Det som ikke skulle skje

Om Jesus har levd?! Kommentar til en debatt i Vårt Land om Jesus virkelig har levd, august 2013.
Fredagsgjest i Østlandssendingen. «En gruppe prester overnattet denne uken i Sofienbergparken i Oslo i sympati med folk som er hjemløse. Blant camperne var grafitti-elsker, jazzmusiker og gateprest i Tøyen kirke Carl Petter Opsahl.» Østlandssendingen 24. mai 2013

Sleepout i Sofienbergparken. Et blogginnlegg om hvorfor en gruppe prester og andre sov i telt i solidaritet med fattige tilreisende og andre hjemløse, mai 2013.
Hiphop, Judas og jazz. Intervju i avisa Dagen, 28. mars 2013
Å bli speilet av den andre – religionsdialog etter 9/11. Innlegg på religionsdialogisk konferanse, Voksenåsen 11. september 2011. .
Speiler det nye Norge. Kronikk i Aftenposten 25. august 2011 om hiphop som flerkulturell bevegelse.
Et Kjærlighetsmanifest i en mørk tid. Betraktninger om ondskap og kjærlighet etter terrorhandlingene 22. juli 2011.
Solsikkeminner. Inntrykk fra minnegudstjeneste i for mennesker som har dødd av rus.

Byens teologi. Et møte med teologen og musikeren Harvey Cox. Kirke og Kultur nr 3, 2004

Var Judas forræderen? Artikkel i Dagbladet 16.04.2000
Bibelsk Sci-Fi. Artikkel i Dagbladet 19.12.1999